WebFX Women: Γιατί εργαζόμαστε στην τεχνολογία

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζει τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά επιτεύγματα των γυναικών.

Ζητεί επίσης για προβληματισμό σχετικά με την πρόοδό μας όσον αφορά την ισότητα των φύλων. Από τις αρχές του 1900, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν αγωνιστεί για τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες ομολόγους τους — ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας.

Οι γυναίκες αποτελούν το 63% της ομάδας WebFX — αυτό είναι περισσότερα από τα Amazon, Apple, Facebook, Google ή Microsoft.

Σήμερα, πάνω από έναν αιώνα μετά την πρώτη δημόσια εκστρατεία για την αλλαγή Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν για να γίνει το εργατικό δυναμικό της χώρας μας πιο ποικιλόμορφο και χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη βιομηχανία της τεχνολογίας, όπου μόνο οι γυναίκες αποτελούν Το 32,9% των εργαζομένων και 25,3% των ηγετικών ρόλων.

Μαθαίνω εδώ γιατί και πώς οι γυναίκες επηρεάζουν την τεχνολογία.

Στο WebFX, είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μια ανωμαλία στον κλάδο μας. Οι γυναίκες αποτελούν το 63% της ομάδας WebFX — αυτό είναι περισσότερα από τα Amazon, Apple, Facebook, Google ή Microsoft – και κατέχουν το 55% των ηγετικών ρόλων σε διάφορα τμήματα.

Γι’ αυτό, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ζητήσαμε από μερικές από τις ταλαντούχες γυναίκες με τις οποίες συνεργαζόμαστε καθημερινά να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ως μέλη της ομάδας WebFX:

Karie Shearer: Συνιδρυτής

«Εδώ στο WebFX, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή και θετική ατμόσφαιρα. Εκτιμούμε τις ιδέες όλων και δίνουμε σε κάθε εργαζόμενο ίσες ευκαιρίες να ακουστεί και να ηγηθεί, ανεξαρτήτως φύλου ή εθνικότητας. Καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, έχουμε θέσει ως στόχο να ξεκινήσουμε πρωτοβουλίες όπως ευέλικτο ωράριο εργασίας και εργασία από το σπίτι για να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να εξισορροπήσουν την εργασία και τη ζωή, ειδικά καθώς πολλές από τις γυναίκες εργαζόμενές μας αρχίζουν να κάνουν παιδιά».

Catelin Carey: Ανώτερη Αντιπρόεδρος

«Προσπαθώ να μην θεωρώ ποτέ δεδομένο ότι η εργασία σε μια εταιρεία τεχνολογίας με πλειονότητα γυναίκες υπαλλήλους και ακόμη και γυναίκες ηγέτες είναι τόσο ασυνήθιστο στον κλάδο. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε ένα περιβάλλον όπου η επιτυχία του ενός σημαίνει την επιτυχία όλων, επομένως η εμπειρία μου ήταν πάντα ένα όπου είμαστε πραγματικά εκεί ο ένας για τον άλλον – επευφημώντας ο ένας τον άλλον για τις νίκες μας και εξίσου γρήγοροι για να βοηθήσουμε χέρι!”

Mary Shirey: Αντιπρόεδρος του US & Global Talent Acquisition

«Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σχετικά με τη δουλειά στο WebFX είναι ο σεβασμός που λαμβάνω και ο τρόπος με τον οποίο εκτιμώνται οι απόψεις και η γνώμη μου. Και δεν είναι μόνο επειδή είμαι μάνατζερ – είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται όλοι. Όλοι μας ενθαρρύνουμε να παρέχουμε προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες και οι διαδικασίες μας.”

Kelly Zarcone: Ανώτερη Διευθύντρια Διαδραστικών Υπηρεσιών

«Στα 7 χρόνια μου με το WebFX, έχω προχωρήσει από διευθυντής έργου σε διευθυντή τριών μοναδικών τμημάτων, ενώ μεγαλώνω τη δική μου οικογένεια στο σπίτι. Μέσα από τις μεταβάσεις στη δουλειά και στο σπίτι, η WebFX και εγώ συνεργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο και μοναδικό πρόγραμμα που λειτουργεί για εμένα και την οικογένειά μου. Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι αγαπώ την εταιρεία στην οποία εργάζομαι, ενώ αποτελώ πρότυπο για τις κόρες μου και τους δείχνω ότι μπορείτε να έχετε μια επιτυχημένη και γεμάτη ζωή, τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά».

Luisa Garcia Vega: Επικεφαλής Σύμβουλος μάρκετινγκ Διαδικτύου, Διευθύντρια Λειτουργιών στη Γουατεμάλα

«Όχι πολύ καιρό πριν, βρέθηκα να κουβεντιάζω με μια φίλη για καριέρες, και εκείνη με ρωτούσε για τις εμπειρίες μου μετά το κολέγιο. Ανέφερα ότι δούλευα σε μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ και ένα από τα πρώτα πράγματα που ρώτησε ήταν πόσο δύσκολο ήταν να είσαι γυναίκα στον κλάδο της τεχνολογίας. Ειλικρινά, από τότε που δούλευα στο WebFX, ήταν η πρώτη φορά που μου πέρασε από το μυαλό το συγκεκριμένο θέμα. Είχα το προνόμιο να απαντήσω στην ερώτησή της απλώς καθησυχάζοντάς την ότι υπάρχουν εταιρείες όπως η WebFX, ακόμη και στον κλάδο της τεχνολογίας, που εκτιμούν τις δεξιότητες και τις ικανότητες έναντι του φύλου!».

Katie Kelly: COO

«Νιώθω τυχερός κάθε μέρα που εργάζομαι σε μια εταιρεία που εκτιμά τη σκληρή δουλειά, τη δημιουργικότητα, τις λύσεις και τα αποτελέσματα. Αυτές οι ιδιότητες δεν καθορίζονται από το φύλο και δεν υπάρχει μέρος που να ζει αυτή τη φιλοσοφία περισσότερο από το WebFX. Θέλουμε να έχουμε μια εξαιρετική στάση και να κάνουμε πράγματα. Εκεί είναι η δύναμη. Δεν είμαστε άντρες ή γυναίκες εδώ – είμαστε νικητές!».

Patty Price: Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού

«Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που πρέπει να επισημάνω όταν μιλώ για το WebFX σε φίλους και συγγενείς, όταν εισάγω το WebFX σε μια νέα σύνδεση ή προσφέρω έναν ρόλο στο WebFX σε έναν υποψήφιο, είναι να έχω την ευκαιρία να μοιραστώ πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης εδώ. Δεν έχει να κάνει με τη θητεία, το φύλο ή τις περιστάσεις σας, έχει να κάνει με τη στάση και την προσπάθειά σας και δεν υπάρχει «μοντέλο» ή «κόφτης μπισκότων» για αυτό. Όλοι έχουμε τις ίσες ευκαιρίες να συνεισφέρουμε, να αναπτυχθούμε, να κάνουμε τη διαφορά, να δώσουμε προτάσεις, να μιλήσουμε και να ακούσουμε, να μας σέβονται και να δίνουμε σεβασμό σε αντάλλαγμα, και είναι λόγω των εγγενών ιδιοτήτων που μας κάνουν αυτό που είμαστε και δείχνουμε στο έργο ότι κανουμε. Είμαι περήφανη που είμαι γυναίκα στον χώρο της τεχνολογίας και ακόμη πιο περήφανη που είμαι γυναίκα που εργάζεται στο WebFX».

Γίνετε μέλος της ομάδας WebFX

Αναζητάτε μια ολοκληρωμένη καριέρα στην τεχνολογία; Γίνετε μέλος του WebFX και της αποστολής μας να παρέχουμε κορυφαίες στον κλάδο λύσεις ψηφιακού μάρκετινγκ σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο — ενώ παράλληλα αναπτύσσεστε ως άτομο και αφήνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Περιηγηθείτε στα εγκαίνιά μας τώρα!

Αφήστε μια απάντηση