Τι είναι η Alibaba και πώς μπορείτε να γίνετε πωλητής της Alibaba;

Σε αυτό το βίντεο, ο Chris από την ομάδα WebFX Internet Marketing θα σας δώσει μια επισκόπηση του πώς να πουλάτε στο Alibaba.

Αντίγραφο: Alibaba.com έχει πάνω από 13 εκατομμύρια αγοραστές σε όλο τον κόσμο, οπότε ίσως είναι καιρός να εξετάσετε τις πωλήσεις στην πλατφόρμα. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επεκτείνετε το δικό σας ηλεκτρονικό εμπόριο από επιχείρηση σε επιχείρηση (B2B). παρουσία σε μια νέα αγορά και να δημιουργήσετε περισσότερες πωλήσεις και έσοδα για την εταιρεία σας. Είστε εξοικειωμένοι με την Alibaba; Αν όχι, θα σας πω τι είναι.

Τι είναι το Alibaba;

Έχετε ακούσει για αυτήν τη μικρή startup τεχνολογίας που ονομάζεται Αμαζόνα, σωστά? Λοιπόν, η Alibaba είναι σαν την Amazon, αλλά η κύρια ιστοσελίδα της επικεντρώνεται B2B συναλλαγές. Όταν λέω Alibaba σε αυτό το βίντεο, αναφέρομαι στο Alibaba.com. Συνολικά, ο Όμιλος Alibaba, στον οποίο ανήκει το Alibaba.com, έχει πολλές διαδικτυακές πλατφόρμεςσυμπεριλαμβανομένων των δικών της πλατφορμών πώλησης από επιχείρηση σε καταναλωτή (B2C). Για να το θέσουμε όσο πιο απλά γίνεται, το Alibaba είναι ένα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που βοηθά τις επιχειρήσεις να πουλήσουν σε άλλες επιχειρήσεις.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι πολλά αντικείμενα κυκλοφορούν χύμα στο Alibaba. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την ποσότητα που αγοράζει κάποιος. Ο μέσος καταναλωτής δεν θα αγοράσει χύμα, αλλά οι επιχειρήσεις θα το κάνουν.

Alibaba εναντίον AliExpress

Όπως ανέφερα, η Alibaba έχει πλατφόρμες που απευθύνονται στους καταναλωτές. AliExpress είναι μια από τις πλατφόρμες B2C του Ομίλου Alibaba. Η κύρια διαφορά μεταξύ Alibaba και AliExpress είναι ότι η πρώτη εστιάζει σε Πώληση B2B και το τελευταίο είναι B2C. Αν λοιπόν πουλάτε προϊόντα για επιχειρήσεις, πώς πουλάτε στην Alibaba; Θα σας δώσω μια γρήγορη επισκόπηση!

Πώς να πουλήσετε στο Alibaba

Δεν μπορείτε να γίνετε πωλητής Alibaba χωρίς λογαριασμό Alibaba, οπότε δημιουργήστε τον πρώτα.

1. Επιλέξτε το πρόγραμμα πωλητή της Alibaba

Τα προγράμματα επί πληρωμή δεν είναι πολύ ακριβά και διαθέτουν πολλές εξαιρετικές δυνατότητες. Ανάλογα με το από πού πουλάτε, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ α λίγα διαφορετικά σχέδια. Τα προγράμματα επί πληρωμή σάς επιτρέπουν να δημοσιεύετε απεριόριστο αριθμό προϊόντων, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα απάντησης σε ερωτήματα και σας δίνουν πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών. Επιλέξτε το πρόγραμμα που λειτουργεί καλύτερα για τις ανάγκες σας και τον προϋπολογισμό σας. Όταν ανοίγετε έναν λογαριασμό, θα περάσετε και από τον λογαριασμό της Alibaba Διαδικασία επαλήθευσης επιχείρησης για να βεβαιωθείτε ότι είστε μια πραγματική εταιρεία.

Ποιος πρέπει να πουλήσει στο Alibaba;

2. Προσθέστε τα προϊόντα σας στην Alibaba

Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε την Alibaba εάν δεν έχετε τίποτα να πουλήσετε. Πρέπει να δημοσιεύσετε τα προϊόντα σας στην πλατφόρμα αφού δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας. Ενώ μπορείτε να προσθέσετε αντικείμενα ένα προς ένα, αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ δουλειά εάν πουλήσετε…δεν ξέρω…περισσότερα από πέντε προϊόντα. Υπάρχει ένα εργαλείο μαζικής μεταφόρτωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Η Alibaba χρησιμοποιεί επίσης τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να σε βοηθησω βελτιστοποιήστε τις καταχωρίσεις των προϊόντων σας για τον αλγόριθμό του, οπότε δεν θέλετε να αγνοήσετε αυτό το χαρακτηριστικό.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το SEO για την Alibaba για να βελτιώσετε την προβολή των καταχωρίσεων των προϊόντων σας.

3. Κάντε το κατάστημά σας να φαίνεται ωραίο

Όπως ακριβώς έχει το Amazon εργαλεία δημιουργίας βιτρίνας, το ίδιο και η Alibaba. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ψηφιακό κατάστημα μέσω της Alibaba για να αναδείξετε τα προϊόντα σας. Και δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας προγραμματιστής ιστού για να το κάνετε. Γιατί να μην δώσετε στους ανθρώπους κάτι ωραίο να δουν; Έτσι, είστε σχεδόν έτοιμοι να πουλήσετε αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα.

Η Alibaba προτείνει ορισμένες πρόσθετες στρατηγικές όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να πουλάτε.

4. Ενεργοποιήστε το Trade Assurance εάν είναι διαθέσιμο σε εσάς

Εμπορική ασφάλιση είναι ο τρόπος της Alibaba να προστατεύει τους αγοραστές προσφέροντας μια ασφαλή επιλογή πληρωμής. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους αγοραστές όταν υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα του προϊόντος ή την αποστολή. Δεδομένου ότι ένας αγοραστής γνωρίζει ότι τα χρήματά του θα προστατεύονται εάν προκύψει πρόβλημα, τον κάνει πιο πιθανό να ξοδέψει χρήματα σε μια επιχείρηση χρησιμοποιώντας την Εμπορική Διασφάλιση. Αυτό το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους αγοραστές και ορισμένοι πωλητές πρέπει να πληρώσουν μέχρι δύο τοις εκατό σε τέλη συναλλαγής για κάθε αντικείμενο που αγοράζεται.

5. Απαντήστε στα μηνύματα πελατών

Ένας τακτικός καταναλωτής που θέλει να αγοράσει ένα προϊόν πιθανότατα δεν θα έχει πολλές ερωτήσεις. Ένας πελάτης B2B, ωστόσο, ασχολείται με τον προϋπολογισμό της εταιρείας του και μπορεί να μην κάνει μια άμεση αγορά. Μέρος της εμπειρίας των πωλητών Alibaba είναι η διαχείριση ερωτήσεων. Μπορεί να λάβετε μηνύματα με ερωτήσεις ή άτομα μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας για να διαπραγματευτούν μια καλύτερη τιμή. Εάν κάποιος παραγγείλει 500 από ένα συγκεκριμένο προϊόν, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θέλει να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Προσπαθήστε να απαντήσετε στα ερωτήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Εάν δεν προσέχετε, ένας άλλος πωλητής μπορεί να πραγματοποιήσει αυτή τη μεγάλη πώληση που θα μπορούσε να ήταν δική σας.

3 συμβουλές για πώληση στο Alibaba

Δεν αρκεί απλώς να καταχωρείτε τα προϊόντα σας και να ελπίζετε για το καλύτερο για να πετύχετε στην Alibaba.

1. Δείτε τα δεδομένα του πωλητή σας

Η πλατφόρμα της Alibaba σάς δίνει πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεγιστοποιήσετε τις πωλήσεις σας. Κοιτάξτε τους πίνακες εργαλείων σας για να δείτε την απόδοση των προϊόντων σας. Εάν δεν επιτυγχάνετε τους στόχους πωλήσεών σας (τους οποίους θα πρέπει να έχετε είτε πουλάτε online είτε αυτοπροσώπως), ψάξτε στα δεδομένα για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα. Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο στη βελτιστοποίηση των καταχωρίσεων των προϊόντων σας. Μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό είναι:

  • Προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών στα ονόματα και τις περιγραφές των προϊόντων σας
  • Βεβαιωθείτε ότι τα ονόματα και οι περιγραφές των προϊόντων σας ανταποκρίνονται στην πρόθεση αναζήτησης των πελατών-στόχων σας
  • Χρήση φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ποιότητας

Η πλατφόρμα της Alibaba προτείνει επίσης αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να δείτε καλύτερη απόδοση προϊόντος. Δώστε προσοχή σε αυτές τις προτάσεις για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πωλήσεις.

2. Βουτήξτε στη διαφήμιση της Alibaba

Με Διαφήμιση λέξεων-κλειδιών της Alibabaμπορείτε να ενισχύσετε την έκθεση των προϊόντων σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα ενισχυμένα προϊόντα σας μπορούν να εμφανίζονται στην κορυφή της πρώτης σελίδας, στα δεξιά ή κάτω από κάθε σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης ή στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της εφαρμογής. Πληρώνετε για κάθε κλικ στο προϊόν σας, αλλά εντός ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού που ορίζετε. Εάν τα προϊόντα σας είναι πιο ορατά και έχετε μια σωστά βελτιστοποιημένη καταχώριση προϊόντων, θα δείτε περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερη απόδοση στις διαφημιστικές δαπάνες σας.

3. Δώστε έμφαση στην εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών

Αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά φροντίστε καλά τους πελάτες σας. Απαντήστε στα μηνύματά τους έγκαιρα. Αποστολή των προϊόντων σας εντός του συμφωνημένου χρονικού πλαισίου. Βεβαιωθείτε ότι αυτό που λαμβάνει κάποιος ταιριάζει με την ηλεκτρονική περιγραφή. Αντιμετωπίστε καλά όλους τους πελάτες σας, ώστε να μετατραπούν σε επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Ευχαριστούμε που συντονιστήκατε σε αυτό το βίντεο σχετικά με το πώς να πουλάτε στο Alibaba.

Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε, “Τι είναι η Alibaba;” Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην αρχή αυτού του βίντεο ή δείτε περισσότερους πόρους στο ιστολόγιο WebFX. Εάν βρήκατε αυτό το βίντεο χρήσιμο, πείτε μας ένα μπράβο και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube! Έχουμε επίσης ένα καταπληκτικό ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο μπορείτε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση